fredag den 27. november 2009

Banana cream pie - Banan Tærte

En rigtig lækker opskrift fra USA:

Ingredienser:
150 g sukker, 40 g hvedemel, 1 tsk salt, 475 ml mælk, 3 æggeblommer (piskede), 30 g smør, 1 ¼ tsk vaniljeekstrakt, 1 tærtebund (bagt), 4 bananer (i skiver)


Tilberedelse:

1. Bland mel, sukker og salt i en tykbundet gryde. Mælken tilføjes lidt efter lidt. Opvarmes ved medium varme under konstant omrøring indtil det hele koger. Lad det koge i 2 minutter og tag straks gryden af blusset.
2. Bland en smule af den varme crème i æggeblommerne, rør rundt og hæld derefteræggeblommerne i den varme creme. Rør kraftigt i cremen i 2 minutter.
3. Tilsæt smør og vaniljeekstrakt og rør i cremen.
4. Læg bananskiverne i den bagte tærtebund. Hæld vaniljecremen over.
5. Bag i 30-35 minutter ved 175 grader. Lad tærten køle af.
6. Serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar