fredag den 13. november 2009

Spaghetti Carbonara - en traditionel Italiensk pastaret

Ligesom mange andre opskrifter er det ofte svært at fastslå oprindelsen og der er mange historier knyttet til denne. Retten dateres ofte tilbage til Romerrigets tid. Navnet kan afledes af det italienske "carbone" der betyder trækul eller kul. Det var højst sandsynligt et af de måltider som de italienske trækularbejdere fik serveret. Der er også dem som mener at rettens navn skyldes, at de små stykker bacon og peber ligner små stykker trækul.


Here we go:



4 Personer

125 g bacon i skiver/tern, 500 g spaghetti. 4 æg, 100 g revet parmesanost, 3 dl piskefløde, salt, peber og friske krydderurter (evt. persille)


  1. Baconen skæres i tern/strimler og steges på en pande til de er gyldenbrune. Tages af og afdryppes på papir.
  2. Kog spaghettien efter anvisningerne på pakken. Hældes i et dørslag.
  3. Fløde, ost og æg piskes sammen i en skål. Baconen tilsættes.
  4. Pastaen hældes tilbage i gryden. Den piskede masse tilsættes og blandes godt.
  5. Hvis saucen ikke jævnes ordentligt kan gryden sættes tilbage ved svag varme i 1/2 - 1 min. Krydres med salt og peber.
  6. Serveres og garneres med lidt krydderurter.
  7. Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar