Mozartkuglen er et stykke chokoladekonfekt, der første gang blev lavet af konditoren Paul Fürst fra Salzburg i Østrig i 1890. Den lille konfekt kugle er opkaldt efter Wolfgang Amadeus Mozart, der døde ca. 100 år før, og var oprindelig fra Salzburg. Kuglens oprindelige navn var ”Mozart-bonbon”.
250 g blød nougat, 250 g rå marcipanmasse, 150 g flormelis, 3 spsk. rosenvand, 200 g overtrækschokolade
1. Den bløde nougat skæres i 1½ cm tykke firkanter.
2. Den rå marcipanmasse æltes med sigtet flormelis og rosenvandet.
3. Marcipanmassen rulles tyndt mellem 2 stykker smørrebrødspapir. Skæres ud i 5 cm store firkanter.
4. Et nougatstykke lægges på hver og marcipanmassen foldes omkring det. Kanterne trykkes godt sammen og de rulles forsigtigt til kugler.
5. Overtrækschokoladen smeltes over vandbad. Kuglerne sættes på træpinde og dyppes i chokoladen. Lad kuglerne stivne.
Ca.40 stk.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
mums ;)
SvarSlet